Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Különböző Aerobic Fajták képes leírás - Aerobic.tlap.hu
részletek »

Különböző Aerobic Fajták - Aerobic.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: aerobic.tlap.hu » Különböző Aerobic Fajták
Keresés
Találatok száma - 5 db
Aero Kick-box

Aero Kick-box

Ez az edzésmódszer egy viszonylag új, Amerikából indult óratípus, amelyben a Kick-box alapjait ötvözték az aerobik sajátosságaival. Magas bpm számú zenére (kb. 144-150) végzett egy órás edzéstípus, amely az összes izomcsoportot megmozgatja és fejleszti.

Az aerobik eredete és fajtái

Az aerobik eredete és fajtái

Az aerobiknak mára már rengeteg fajtája van. A gyakorlatokat eredetileg a Nasa dolgozta ki az űrhajósok számára, ekkor még zene nélkül zajlottak az edzések. Később egy amerikai katona felesége találta ki, hogy zenére is végezhetnék a gyakorlatokat. Jacki Sorensen Poerto Ricón állomásozott a férjével 1969-ben és állítólag unalmában támadt az az ötlete, hogy a többi asszonnyal együtt zenére fognak tornázni. A köztudatba valamikor a 80-as évek elején robbant be, amikor megjelent Jane Fonda első aerobik kazettája amelyből nagyjából 16 millió db kelt el. Valószínűleg egyébként innen származik a férfiak aerobik fóbiája.

Gyermek-aerobik

Gyermek-aerobik

A mozgás javítja a kisgyermekek mozgáskoordinációját, növeli a figyelemösszpontosítási képességet, segíti a kapcsolatteremtő készség és a gyermeki fantázia fejlődését. Az órák anyaga a gyermekek élettani, anatómiai fejlettségét figyelembe véve készült. Alapja a safe aerobik, mely maximálisan óvja az ízületeket. A 4-7 éves korosztály játékos, az állatok mozgását imitáló, mondókákkal kísért koreográfiák segítségével észrevétlenül sajátíthatja el az alaplépéseket. Játékos testedzés, a tartásjavítás, és a szerepjátékok elemeinek ötvözésével, mesedramatizálás.

Kick-Box aerobic

Kick-Box aerobic

A küzdősportok minden olyan eleme, mely alakot formál, fogyaszt, állóképességet fejleszt (mint például a rúgások, ütések, elhajlások) ötvözve van az aerobik hatásos zenei stílusával. Egy kis kick-box, capoeira, kung-fu, atlétikai alapok vegyítve azért lágyabb, táncos mozgásformákkal.

Step aerobic, nincs megállás

Step aerobic, nincs megállás

Ahogy mondani szokták, ha egy üzlet beindul, nincs megállás. Ez a mondás igaz a különféle divatos sportokra is. Amikor az aerobic elindult hódító útjára, még az amúgy nem igazán sportos alkatúak is aerobic órákra jártak, vagy legalább aerobic kazettát vásároltak. A láz idővel lecsendesült, eljött az ideje a megújulásnak. Meg is született az aerobic továbbfejlesztett változata, a step aerobic. A mozgás mit sem változott, csak éppen beiktattak egy zsámolyt, hogy kissé megnehezítsék a gyakorlatokat. Attól függően, hogy milyen nehézségi fokot szeretnénk elérni, a 10 centiméterestől a 25 centiméter magas zsámolyra kell a gyakorlatok között le- és fellépegetni.

Tuti menü