Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Aerobic linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Aerobic képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: aerobic.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
A hat legfontosabb edzés

A hat legfontosabb edzés

Előző cikkünkben az úszás, aqua-aerobik és az erőtréning idős korban betöltött szerepéről volt szó. Az alábbiakban folytatjuk a sportágak felsorolását az idősebb korosztály mozgásprogramjának lehetséges elemeit. Jóga. Gyors, ciklikus mozgásokat egyáltalán nem tartalmaz, viszont rengeteg olyan értékes gyakorlatra tanít meg, amely az egész test és lélek, szervek és szervrendszerek működését harmonizálja. Az egyik legfontosabb eleme a légzés és annak szabályozása. Emellett számos testtartás szabályozó gyakorlatsort is magába foglal. Hatására javul a a nyirokkeringés, a vérkeringés fokozódik, ezáltal több oxigén jut a létfontosságú szervekhez is. Mivel a jóga javítja a testtartást, emellett a vér és nyirokkeringést, ezért idős korban kifejezetten kedvező a rendszeres jógagyakorlatok végzése. Emellett a légzésszabályozó szerep is jótékony az idősebb korosztály számára.

A hódítás művészete

A hódítás művészete

Pirner Alma sztriptíz világbajnok négy éve nyitotta meg Magyarország első sztriptíz-aerobic és rúdtánc iskoláját, a Dollhouse Táncstúdiót, ahol a tánc tanulása mellett még számtalan különleges szolgáltatással és termékkel kényeztetheted magad. A sokszínű lehetőség szinte zavarba ejtő, éppen ezért ajándéknak a legtökéletesebb választás az exkluzív kivitelezésű, sorszámozott utalvány.

A sport

A sport

A zenére végzett folyamatos mozgásgyakorlatokkal megdolgoztatjuk a test minden izomcsoportját. Rendszeres aerobic edzés javítja az erőnlétet és erősíti a szívet. Az aerobik olyan mozgás, amely szerves részét képezi az egészséges életmódnak. Az aerob jellegű mozgás azt jelenti, hogy a szervezet terhelése egyenletes és egészséges, oxigén dús környezetben történik, akárcsak a kerékpározás vagy a kocogás. A különbség az aerobik és az utóbbi között az, hogy amíg az aerobik ­természetesen az edző felkészültségétől és programjától függően ­az egész izomzatot egyenlő mértékben terheli, a futás vagy a biciklizés a testnek csak egy-egy részét mozgatja meg.

Aero Kick-box

Aero Kick-box

Ez az edzésmódszer egy viszonylag új, Amerikából indult óratípus, amelyben a Kick-box alapjait ötvözték az aerobik sajátosságaival. Magas bpm számú zenére (kb. 144-150) végzett egy órás edzéstípus, amely az összes izomcsoportot megmozgatja és fejleszti.

Aerobic élsportolók SpinalMouse

Aerobic élsportolók SpinalMouse

2009. október-november hónapokban a 15 főből álló, nemzetközi versenyeken eredményesen szereplő aerobic csapat SpinalMouse® műszeres gerincvizsgálatát végeztük el. Az eredmények az egyoldalú, célirányos gerincterhelést, és a megfelelő kompenzációs mozgások és a gerincoszlop rehabilitációjának hiányát igazolták. A 15, többségében 15-17 éves leány esetében 12 gyermeknél volt a vállmagasság megtartott, és voltak a lapockák egy szintben. Hármuk esetében a jobb- vagy bal váll, a jobb- vagy bal lapocka lejjebb állt, és náluk különböző fokú scoliosis volt igazolható (mindhárom versenyző intenzív rsg-s sportmúlttal rendelkezett). Elsimult háti gerincgörbületet 3, elsimult ágyéki gerincgörbületet 4, lumbalis hyperlordosist 1, fokozott háti kiphosist 1 esetben igazoltunk műszeresen. A fizikális vizsgálat során gondozatlan haránt- emelkedéssel és süllyedéssel is találkoztunk. Hosszanti hátizomzatuk a fenti sportolóknak kiemelten erős.

Aerobic marathon az Újbuda Sportcentrumban

Aerobic marathon az Újbuda Sportcentrumban

Nagyszabású aerobic maratont szervez az Újbudai Sportcentrum a hétvégére. A mozgás szerelmesei június 28-án reggeltől estig, azaz 10-17 óra között hódolhatnak az aerobic különféle válfajainak. A nem mindennapi programon sztáredzők segítenek abban, hogy a résztvevők tökéletesen mozogjanak.

Aerobic Önkéntes Egészségpénztára

Aerobic Önkéntes Egészségpénztára

Tudta, hogy az aerobic is támogatott sport az Önkéntes Egészségpénztárak részéről? Az egészségpénztár.net oldalon 34 EP elfogadóhelyei találhatók meg több féle keresési szempont alapján. Ha sportolni akar és valamelyik Egészségpénztár tagja, akkor elég kiválasztania pénztárát és a település ahol keresi a sport lehetőségeket. Ha beírja a keresőbe az aerobic szót, akkor megjelenik az adatbázisban szereplő összes aerobic klub.

Aerobic-kal elégetett kalória

Aerobic-kal elégetett kalória

A honlap használatával a felhasználók sokkal közelebb kerülhetnek az egészséges életmódhoz, sikeresebb lehet a diétájuk és sok mindent megtudhatnak egy-egy étel tápanyagtartalmáról. Ezenfelül egy-egy sport, mozgás által elégetett kalóriák számát is nagyon egyszerűen megnézhetik, ráadásul személyre szabott módon, hiszen saját testsúlyuk beírása után számolja ki a rendszer ezt az adatot. Az oldalon ezenkívül a regisztrált felhasználók vezethetik mindennapi kalóriabevitelüket, szénhidrát-, fehérje- és zsírfogyasztásukat.

Aerobik

Aerobik

A Nike a világ legnagyobb sportszergyártójaként ismét egyedülálló kezdeményezéssel ajándékozta meg a mozgás szerelmeseit: elhozta a táncot a fitnesztermekbe. A tökéletesség érdekében a szakemberek kifejlesztették az ehhez a mozgásformához illő táncoscipőt, -ruhát és - kiegészítőket, amik komfortérzést nyújtanak, sajátos stílust képviselnek, valamint maximális teljesítményre sarkallják a hölgyeket. Annak érdekében, hogy hiteles és valóban teljesítmény fokozó kollekciót alkosson, a cég az Egyesült Államokban dolgozó egyik legkreatívabb sztárkoreográfust, Jamie Kinget kérte fel, hogy tervezzen meg egy olyan gyakorlatsorozatot, melyben a tánc és az aerobik egyesül. Jamie híres ötletességéről, újításairól, melynek köszönhetően olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint Madonna, Britney Spears, Ricky Martin vagy Christina Aguilera, akik híresek látványos színpadi produkcióikról, vibráló videoklipjeikről. A Nike és Jamie King fitnesz-tánc-forradalmat indított szerte a világon.

Hirdetés
Aerobik - Fitness 2000

Aerobik - Fitness 2000

A napi munka után semmire sem vágyunk jobban, mint egy kis szórakozásra. Ha pedig a vidámság testedzéssel is párosul, kimondhatjuk, hogy megtaláltuk az ideális mozgásformát a mindennapi stressz enyhítésére, alakunk formálására és egészségünk megőrzésére, javítására. Szerintünk az aerobik magába foglalja mindezt. Legyen szó step, zsírégető, súlyzós, vagy éppen alakformáló aerobicról, nálunk megtalálod. Ha nem ismered mindegyiket, próbáld ki az összes óránkat, hogy megtaláld az igazán neked való edzést.

Aerobik Eb

Aerobik Eb

Vasárnap befejeződött az aerobik Európa-bajnokság a csehországi Liberecben: a magyarok értékes pontszerző helyezésekkel, a viadalon tesztjelleggel szereplő step kategóriában pedig aranyéremmel zárták a viadalt. A szövetség tájékoztatása szerint a felnőttek között a legjobb helyezést a Lendvay Dóra, Roik Zsolt páros érte el, miután a nyolcas finálé 5. helyén zárt. Roik egyéniben a hatodik pozíciót szerezte meg, egy helyezéssel megelőzve Tyeklár Ramont. A női trió (Bakó Anett, Szörényi Ágota, Nagy Dorina) a döntő 7., míg a férfiaké (Tyeklár Ramon, Tyeklár Richárd, Székely Ferenc) a 8. helyen fejezte be a viadalt.

Aerobik edzés

Aerobik edzés

Az aerobic-gyakorlatok újabban kötelezőnek számítanak az edzőtermekben. A fejlesztések révén eljutottunk odáig, hogy ezeket otthon is magas színvonalon végezhetjük. Számos olyan gyakorlat van, amely különböző izomcsoportokra fókuszál.

Aerobik lépések a szabad ég alatt

Aerobik lépések a szabad ég alatt

Természet. Friss levegő. Társaság. Fergeteges hangulat. Mind-mind olyan tényezők, melyek miatt érdemes volt részesévé válni az idei legnagyobb szabadtéri fitneszeseménynek, és hátrahagyni egy napra az otthoni magányos edzéseket vagy a fitneszklubok aerobik óráit.

Aerobik Magyar Kupa

Aerobik Magyar Kupa

A step kategóriát megnyerték, ami nagy eredmény,mivel ez szokott lenni a legszorosabb verseny. Sajnos a challenge kategóriában 'csak' 3. lettünk, így is két érmet hoztunk haza a rendkívül jó hangulatú versenyről. Novemberben rendezik az Európa-bajnokságot, ahol step kategória is lesz kísérleti jelleggel. Reméljük, jövőre már hivatalos verseny lesz, és képviselhetjük a deac-ot rajta.

Aerobik Szolnok

Aerobik Szolnok

Üdvözöllek! Fekete Brigitta, rekreációs sportoktató vagyok. Köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra. A sport több éve életem szerves és egyik legfontosabb része. Nyolc éves koromban kezdtem el foglalkozni, a még mai napig nagy szenvedélyemmel, a kötélugrással. Ez a Magyarországon új, még nem igazán ismert sportág volt az, ami megmutatta számomra, hogy mennyi pluszt adhat az ember életében a sport. Azóta is ezen az úton haladok. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) végeztem rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon. Tanulmányaimat jelen pillanatban is folytatom, levelezős, negyedéves hallgatója vagyok az egyetemnek sportrekreáció-turizmus szakirányán.

Aerobik-Eb Szombathelyen magyar éremesélyekkel

Aerobik-Eb Szombathelyen magyar éremesélyekkel

Szombathely készen áll arra, hogy a jövő héten keddtől vasárnapig sikeresen megrendezze az 5. aerobik Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon rekordlétszámú mezőny lesz, 23 országból közel 670 versenyző mutatja be a gyakorlatát egyéniben, vegyes párosban, trióban és hatfős csoportokban.

Aerodance

Aerodance

7 éves kortól felnőtt korig végezhető. A fitness és aerobik alapjaira épülő, korosztályokhoz és tudásszinthez igazodó koreografált mozdulatsorokat tartalmazó táncműfaj, kiegészítve a jazz-balett és egyéb táncok elemeivel. Magas mozgás koordinációt igénylő, speciális tornaelemeket tartalmazó, magas intenzitású, ritmusos zenére végzett koreografált aerobik jellegű mozgássorozat.

Tuti menü