Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Aerobic Hírek képes leírás - Aerobic.tlap.hu
részletek »

Aerobic Hírek - Aerobic.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: aerobic.tlap.hu » Aerobic Hírek
Keresés
Találatok száma - 18 db
A hat legfontosabb edzés

A hat legfontosabb edzés

Előző cikkünkben az úszás, aqua-aerobik és az erőtréning idős korban betöltött szerepéről volt szó. Az alábbiakban folytatjuk a sportágak felsorolását az idősebb korosztály mozgásprogramjának lehetséges elemeit. Jóga. Gyors, ciklikus mozgásokat egyáltalán nem tartalmaz, viszont rengeteg olyan értékes gyakorlatra tanít meg, amely az egész test és lélek, szervek és szervrendszerek működését harmonizálja. Az egyik legfontosabb eleme a légzés és annak szabályozása. Emellett számos testtartás szabályozó gyakorlatsort is magába foglal. Hatására javul a a nyirokkeringés, a vérkeringés fokozódik, ezáltal több oxigén jut a létfontosságú szervekhez is. Mivel a jóga javítja a testtartást, emellett a vér és nyirokkeringést, ezért idős korban kifejezetten kedvező a rendszeres jógagyakorlatok végzése. Emellett a légzésszabályozó szerep is jótékony az idősebb korosztály számára.

Benedvesedtek a lányok az aerobic edzésen!

Benedvesedtek a lányok az aerobic edzésen!

Czanik Balázs 'Mozdulj rá!' ingyenes tornasorozatának, november 4.-iki esti fél 7-es edzésén új őrület jött divatba, mondhatni új mozgásformát honosított meg a sztáredző. Bali ingyenes tornáján vizespóló-versenyt hirdetett a résztvevő hölgyek között. 'Mozdulj rá!' leglány kerestetett, aki a legvizesebb, sportosabb, szexisebb, sugárzóbb jelenség volt két rúgás között. A vizes-póló feelinget a csorgó verejték mellett, a sztárvendég és a zsűri - Tóth Tibi a Hooligans együttesből, Együd Péter a Kompava magyarországi képviselője és Czanik Bali - tagjai szolgáltatták, jó néhány flakon Oximix víz kifröcskölésével a lányokra.

Betti nem adta be a derekát

Betti nem adta be a derekát

Czanik Balázs bemutatta új barátnőjét, Bettinát az egyik internetes tévé nézőinek. A csinos fitneszes barátnő és az aerobikedző sugároznak a boldogságtól, hiszen nemrégiben az idilli egyiptomi capoera-aerobic táborban akadtak egymásra.

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát a mozgás

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát a mozgás

A rendszeres testedzés csökkenti a betegségekért és öregedésért felelős kémiai anyagok keletkezését. Az aerobic jelentősen csökkentette a szervezet kémiai egyensúlyának felbomlását, mely a változókor után szívbetegségekhez vagy agyi érkatasztrófához vezethet a nőknél, a Woman an Aging című szakfolyóirat tavaszi kiadásában megjelent cikk szerint.

Csökkenti az éhséget az aerobic

Csökkenti az éhséget az aerobic

Brit kutatók arra a kecsegtető eredményre jutottak, hogy az aerobic és fitnesz gyakorlatok csökkenthetik az éhségérzetet. Így ezek a sportok kétszeresen is hasznosak a fogyni akaróknak. Több külföldi forrás is beszámolt egy brit vizsgálatról, amely igen biztató eredményre jutott, miszerint a testmozgás és a testedzés segíthet elűzni az étvágyat. Egy óra intenzív edzés a futópadon például hatással van két olyan kulcsfontosságú hormon működésére, amely az éhség szabályozásában játszik szerepet, ráadásul ez a mozgásforma még jobb is, mintha másfél órán keresztül súlyokat emelgetnénk. A vizsgálat, amit a nagy-britanniai Loughborough Egyetemen végeztek, utat nyithat további kutatásoknak, hogy kiderítsék, mely testgyakorlatokat érdemes beépíteni a fogyókúrákba.

Czanik Balázs országjáró aerobic edző

Czanik Balázs országjáró aerobic edző

Czanik Balázs országjáró aerobic edző tehetségkutató programot indított el 2009 októberében. Számos vidéki és néhány budapesti helyszínen - az adott régió legszínvonalasabb fitness klubjaiban keresi a jövő aerobic edző tehetségeit.

Czanik tábort vert Egyiptomban!

Czanik tábort vert Egyiptomban!

Az egy hetes rendezvény nem csak a feszített tempójú, kimerítő edzésekről és a koplalásról szólt, így Balázséknak volt idejük, hogy fölös energiájukat máshogy is levezessék. Az aerobicos profi csapatával valamint vállalkozó szellemű, mozogni vágyó jelentkezőkkel vágott neki Hurghada meseszép üdülőhelyének. A nyaralással egybekötött fitness héten természetesen a kötelező napi edzések elvégzése, valamint az ajánlott diéta megtartása volt a kitűzött és megtartott cél, azonban ezek mellett a szabadon választott programokban sem volt hiány.

Felpezsdült ismét az aerobik világa

Felpezsdült ismét az aerobik világa

Az ország aerobik oktatói és lelkes amatőrei már jól ismerik azt az Aerobik Hétvégét, ahol a szakemberek és a közönség is követni tudja az aerobik világában zajló trendeket, valamint megismerkedhessen a magyar és külföldi sztár edzőkkel.

Gyurcsány most magát teszi tönkre

Gyurcsány most magát teszi tönkre

Nyilalló fájdalmat érzett térdében februárban Gyurcsány Ferenc. Mivel kínjai az elviselhetetlenségig fokozódtak, hat hete megműtötték. Gyurcsány a kényszerű pihenés alatt nyolc-tíz kilogramm plusz súlyt szedett föl, ezért elhatározta, a korábbi évekhez hasonlóan ismét futni kezd. Egy aerobic-edző szerint azonban korai a mozgás, ugyanis egy térdoperáció gyógyulási ideje három-négy hónap, ahhoz pedig, hogy a régi edzettségi szintjét elérje, akár fél esztendőre is szükség lehet. A szakember úgy véli, Gyurcsánynak egyelőre térdszorítót kellene használnia és gyógytornára járnia.

Hirdetés
Hasizom-szakadással táncolt a Szombat esti láz sztárja

Hasizom-szakadással táncolt a Szombat esti láz sztárja

Az aerobic világbajnok Katus Attila szombat esténként alaposan megizzasztja táncpartnerét, Molnár Andreát, akiről kevesen tudják, hogy ferdehasizom-szakadással vágott neki a versenynek. A lány a közgazdász diploma megszerzése után stewardess lett.

Judy és Czanik Balázs együtt!

Judy és Czanik Balázs együtt!

Kedd este ismét megtornáztatta a népet Czanik Balázs, a Capoeira aerobic hazai atyja. Az ugráláson Judy is részt vett és Balázzsal meglepő közelségbe került. Közel 200 ember mozgott egyszerre Czanik Balázs irányításával a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán kedden. 'Vizespóló' versenyre most nem került sor, ott volt viszont Kiss Judit, azaz Judy. A Groovehouse csapattal ismertté vált énekesnő az első sorban ugrált. 'Az elején még könnyű volt, aztán egyre nehezebben bírtam. A végére kicsit elfáradtam, de nagyon jól esett a mozgás' - mondta el.

Katus Attila a lovon is aerobicozik!

Katus Attila a lovon is aerobicozik!

Katus Attila és kedvese, Ottilia egy napra elvonult a főváros zajától, és átadta magát a vidéki életnek. Mindketten imádják az állatokat, így különösen örültek, amikor a bikali Reneszánsz Élménybirtokon bárányokat, szamarakat és kismalacokat simogathattak. Sőt, lovagolni és fatálat készíteni is megtanultak.

Képek: Horror az aerobicórán

Képek: Horror az aerobicórán

Sosem látott pánik törhetett volna ki a testnevelési egyetem! Az ártatlan aerobic óra hirtelen félelmetes horrorrá változott, amikor színpadon Czanik Balázs lábánál megjelent egy valódi mérges kígyó!

Laci bácsi és a Capoeira aerobik

Laci bácsi és a Capoeira aerobik

Ha valakit évtizedekig szakácssapkában, fakanállal a kezében, illatozó ételcsodák társaságában szoktunk meg, azt elég nehéz elképzelnünk, amint pólóban és tornacipőben egy edzőteremben aerobikozik, és igyekszik mindent úgy csinálni, ahogyan azt a kedves, de könyörtelen sztáredző előírja számára

Nagy megtiszteltetés érte Roik Zsoltot

Nagy megtiszteltetés érte Roik Zsoltot

Kitűnően szerepeltek a tajvani Kaoshiungban zajló Világjátékok aerobik tesztversenyének elődöntőjében a magyar versenyzők, Roik Zsolt a második, míg a Székely-Tyeklár-Tyeklár összeállítású trió a negyedik helyen került a szerdai döntőbe. A magyarok az elődöntőben a többi versenyzőhöz képest magabiztosan és jól mutatták be gyakorlataikat, Roik Zsolt majdnem elsőként lett finálés.

Táncold le magadról a fölösleget!

Táncold le magadról a fölösleget!

Az aerobik folyamatos mozgás olyan sebességgel, ami felgyorsítja a szívverésed. A megszokottnál gyorsabban lélegzel, de épp csak annyira, hogy közben még tudj beszélni. Az aerob (oxigénigényes) mozgás bármely formája zsírégető hatású, legyen szó akár gyors gyaloglásról, táncról, futásról, ugrálásról, fitneszvideón látható gyakorlatokról vagy futballozásról - bármelyiket választhatod, és minél több típust űzöl rendszeresen, annál jobb. A hatékony zsírégetéshez legalább 20 percig kell végezned a gyakorlatokat. A tornát követően ráadásként a tested egy ideig még gyorsabban bontja le a zsírokat, így megengedhetsz magadnak egy kiadós reggelit vagy vacsorát.

Többgenerációs családot fogyaszt Katus Attila

Többgenerációs családot fogyaszt Katus Attila

A Szombat esti láz győztese óriási kihívásnak érzi, hogy egyszerre több generációt, nagyon különböző személyiségeket kell rávennie az életmódváltásra, de hiszi, hogy család minden tagja példa lehet saját generációja számára. Az eredmények már most láthatók.

Tuti menü